Wednesday, 4 May 2016

Experience was the great Teacher.


Pertama kali saya di beri peluang bercakap depan ramai pelajar sekolah, bedebar kot!
Siapa yang tak nervous? Kecuali lah dia memang selalu dah cakap kat depan.
Walaupon ada yang bagi semangat cakap,
"Fadh ni adik-adik sekolah rendah, mesti boleh punye!"
Saya cuba berlagak tenang, cakap je apa yang dah plan.
Respon adik adik ni memang best kalau tanya soalan.
Sampai kita pulak kena pandai kawal balik keadaan yang dah riuh rendah tu.
Kalau tak, habiss..
Haha. Lawak pulak bila teringat.
Tadi masa nak balik.
Ada pelajar panggil, masa tu saya dah masuk van.
"Kak Fadh, kak Fadh!" Semangat dia panggil saya.
Saya pun senyum tengok dia,
"Ya adik, kenapa?"
"Nak salam.."
Oh. Nak salam rupanya. Terkejut saya. Ingatkan ada barang tinggal ke.
Terharu pulak rasa mereka ingat nama.
Alhamdulillah.
Pengalaman manis untuk pembukaan misi 2016 smile emoticon

No comments:

Post a Comment